top of page

Jørgens kroniske smerte fra migræne og hovedpine forsvandt med akupunktur.

 

Læs Jørgens historie

                 Små stik gav Jørgen livet tilbage

AKUPUNKTUR: En kronisk hovedpine tvang i 1988 Jørgen Henningsen fra arbejdsmarkedet. Små nåle har givet ham både job og livsindhold tilbage.

VEJEN: Når du sidder foran 68-årige Jørgen Henningsen fra Brørup, er det svært at forestille sig, at han gennem en lang årrække var bunden til sengen p.g.a. en svær kronisk hovedpine.
Livsglæden lyser ud af øjnene på ham, mens han fortæller sin historie om et liv i et rent smertehelvede.
- Jeg tror, at mine problemer stammer fra en hjernerystelse, jeg fik som 18-årig. Efterfølgende døjede jeg med hovedpiner i            anfald, men smerterne tog for alvor til i 1985, fortæller Jørgen Henningsen.

FørtidspensioneringFrem til 1988 blev smerterne værre og værre, og i 1988 måtte han kaste håndklædet i ringen. Han opgav sit job hos Alfa Konservesfabrik og blev førtidspensionist.
Smerterne tog til, og på et tidspunkt tvang de ham til sengen, så hustruen Tove selv måtte stå for pasning af både familien og gården.


- Jeg var på stærk medicin for overhovedet at kunne holde mig oprejst. På et tidspunkt var jeg så afhængig af morfin, at jeg måtte på afvænning i Ribe i 14 dage. Her fik jeg virkelig prøvet, hvordan narkomaner har det, når de har abstinenser, husker Jørgen Henningsen.


200.000 kroner Gennem mange år har han prøvet alverdens alternative behandlingsformer og skønner, at udgiften nok løber op omkring de 200.000 kroner.


- Det eneste, jeg manglede et prøve, var akupunktur. I 2001 fik jeg det anbefalet af en ven, og i starten fik jeg behandling to gange ugentlig. Allerede efter kort tid kunne jeg trappe mit medicinforbrug ned, og efter et par måneder var medicinen helt væk, forklarer Jørgen.


Behandlingen fortsatte et halvt års tid med intensive behandlinger, og i 2002 kunne Jørgen returnere til arbejdsmarkedet.
- Akupunkturen gav mig et helt nyt livsindhold. Det steg nærmest fra 0-100 procent. Hovedpinen havde jo styret både mit og Toves liv fuldstændigt. Når vi i dag bliver inviteret ud, ved vi, at vi roligt kan sige ja - der kommer ikke et afbud i sidste øjeblik. Men det vigtigste er, at jeg nu kan være noget for familien og lege med mine børnebørn, smiler Jørgen Henningsen.

 

Kilde Jyske Vestkyst

"Peter har overhovedet ingen ticks mere, det er super befriende både for ham og os andre."

Læs mere
bottom of page