top of page

Hypnose hjalp mod manglende glæde og fjernede angsten

 

Læs Ellens historie i 

Familie Journalen her

artikel4-compressor.jpg

                               Ingen lykkefølelse

Foto: Jesper Dall

Angst forhindrede Ellen Langelund i at glæde sig over, at hun havde vundet kampen og fået lov at have sit barnebarn boende.

Jeg havde lige vundet mit livs kamp. Jeg havde fået mit tvangsfjernede barnebarn, Niklas, hjem igen efter tre lange år, så derfor forventede jeg naturligvis at opleve en stor lykkefølelse. Men i stedet føltes det, som om jeg gik rundt med en stor klump angst i maven, fortæller 59-årige Ellen Langelund fra Vejen

Børnehaven indberettede
- Min datter har aldrig kunnet have Niklas, fordi hun er narkoman, fortæller Ellen.
- Det blev hun som 20-årig efter en fødselsdepression, hvor hun begyndte at tage heroin. Her gang hun har været i behandling, er hun sprunget fra, så hun er desværre stadig afhængig. Det blev derfor i stedet bedsteforældrene, der kom til at tage sig af Niklas. Og hos dem levede han trygt og godt. Men pludselig lavede børnehaven en indberetning om, at Niklas ville have bedst af at komme helt væk fra sin mor og os. Og det besluttede kommunen så.

En lang kamp
En dag mellem jul og nytår 1999 kom en kvinde fra kommunen og fortalte Niklas, at nu skulle han bo på et børnehjem.
- Han var jo kun fem år og forstod det ikke. Det var frygteligt, fortæller Ellen med tårer i øjnene. I tre år kæmpede Ellen og hendes mand for at få Niklas hjem, men der skete først noget, da deres datter flyttede til Vejle Kommune, som genoptog sagen. Efter en lang kamp med at vise bedsteforældrenes egnethed, blev de endelig tilkendt forældremyndigheden over Niklas. Kort før julen 2003 fik de ham omsider hjem.

Ramt af angst
- Jeg var selvfølgelig lykkelig for at få Niklas hjem, men alligevel kunne jeg ikke mærke den lykkefølelse, som jeg naturligvis havde forventet. I stedet orkede jeg bare ikke en pind. Jeg havde ingen problemer med at tage mig af Niklas, så jeg tror ikke, at han mærkede noget. Men det føltes, som om jeg havde en stor knude af angst for at miste ham igen, fortæller Ellen og fortsætter: - En del af min tristhed gik nok også på, hvad det var, som jeg som mor havde gjort forkert, siden min datter var blevet narkoman.

Hypnose blev redningen
Ellen kæmpede med de mørke følelser i knap tre år, indtil hun tilfældigt hørte, at nedtrykthed og depressioner kunne behandles med hypnose. Efter tre hypnosebehandlinger hos hypnotisør og akupunktør Dorte Bro Christensen var al hendes angst væk.
- Jeg havde aldrig drømt om, at jeg kunne blive så trist over noget, som kun var utroligt glædeligt. Og jeg vidste heller ikke, at hypnose kunne kurere det. Niklas går i 7. klasse og klarer sig meget flot, og jeg opdrager ham, som var han min egen. Vi har det bare så godt sammen, siger en både lettet og lykkelig Ellen.

Af Erik Pedersen
 

Hypnotisørens kommentar:

- Hypnose kan naturligvis ikke ændre de negative ting, der er sket i et menneskes liv. Men hypnosebehandling kan fjerne den lammende følelse af angst, nedtrykthed og depression, siger indehaveren af Brodal-klinikken i Vejen, hypnotisør og akupunktør Dorte Bro Christensen Dorte Bro Christensen har arbejdet med alternativ behandling i ti år. Du kan læse mere om hypnosebehandling på www.brodal-klinikken.dk.

"Efter at har været nede ved dig to gange i august 2008 er min Depression og angst forsvundet med 80 % de sidste 20 % når jeg også."

Læs mere
bottom of page