top of page

Tandlægeskræk og hypnose

Fra: john
Sendt: 2. december 2009 13:34
Til: dortebro@tunet.dk
Emne: Tilbagemelding til Dorte Bro


Hej Dorte,

 

Her kommer så endnu en lille tilbagemelding fra os og Kasper.

 

Siden sidst har Kasper (endelig) fået sin tand trukket ud. Det var en lidt hård omgang, hvor han ellers klarede det rigtig flot med lattergas og den ellers meget frygtede bedøvelsessprøjte. Desværre tabte han til allersidst modet, da tandlægen begyndte at vrikke tanden ud. Hun fik ellers – efter lidt overtalelse – lov til at vrikke et par gange, men desværre blev det altså for meget for ham, inden tanden kom helt ud. Så det blev samme historie som vi "plejer": et par voksne til at holde fast, og en til at trække tanden ud. Ikke særlig morsomt.

Men igen vil jeg sige, at uden cd'en, som Kasper igen lyttede til i ugerne op til og ikke mindst i bilen på vej ind til tandlægen, havde jeg nok aldrig fået ham ind i venteværelset. Og tandlægen havde heller ikke fået lov at lægge bedøvelsen så fint – stille og roligt. Selvom han var meget bange, gik han ikke i panik før til allersidst.

 

"Heldigvis" kan man sige, var der endnu et lille hul, som skulle laves, hvor vi allerede ugen efter fik en tid hos samme tandlæge. I dagene op til blev cd'en igen flittigt benyttet. Faktisk fik Kasper så meget styr på nervøsiteten, at han selv mente at "nå ja, det er jo bare et lille bitte hul". Den holdning må man sige ligger milevidt fra der, hvor han startede! Og selv om der ikke var tvivl om at lugten og lydene hos tandlægen gav næring til den gamle angst, blev hullet lavet helt uden problemer.

 

Vores konklusion må være, at selvom hypnose og opfølgning på cd ikke er et mirakelmiddel, så har det helt sikkert været en meget stor hjælp for Kasper ved at give ham et redskab til at håndtere sin angst. Angsten er ikke væk, men han ved nu, hvordan han (næsten) kan holde den under kontrol.

 

Så vi håber og tror, at Kasper er kommet så vidt, at han fremover kan få lavet sine huller efterhånden som de kommer. Men cd'en gemmer vi ikke alt for langt væk J

 

Endnu en gang mange tak for hjælpen!

 

Og ja, du må selvfølgelig gerne bruge historien på din hjemmeside.

  

 

Med venlig hilsen/Kind regards,

Mona

Benjamin havde i en alder af 5 år panisk angst for hunde. 2 år senere kunne han for første gang i sit liv sidde med en hund i skødet.

Læs mere
bottom of page