top of page

Hypnose

Vejen til at få kontrol over din egen krop, tanker og følelser

Hypnose er græsk og betyder " Søvn". Men man sover ikke i en hypnose. Når man er i hypnose, er man i en dyb afslappet fysisk tilstand, hvor sanserne stilles så skarp på hypnotisørens stemme, at der åbnes til underbevidstheden. Og det er i underbevidstheden, at de terapeutiske forandringer kan ske.

Hypnose er et fantastisk værktøj til en lang række sygdomme/lidelser, og kan især anbefales til:

Jeg oplever at hypnose er utrolig effektiv til både vores følelsesmæssige problemstillinger, psykiske udfordringer som fysiske tilstande som smerter, tics, tvangshandlinger o.l. 

 

Uanset om du er voksen, teenager eller barn (fra ca 8 år) . og uanset hvordu befinder dig i livet. Hvis du selv har viljen til at ville ændre. Viljen til at ville have det bedre... så har du friheden til at tage den kontrol over dig selv. Det vil jeg med hypnosen rigtig gerne støtte dig i at få.

 

Viljen er vigtig. Og vigtig at de øvelser og teknikker der bliver givet i hypnosen anvendes derhjemme efter behandlingen

 

Det er ofte en negativ følelse, der forårsager en udfordring for os.

 Det kan give udslag i angst, depression, ukoncentration, temperament, indelukkethed, tristhed o.l. men også afhængigheds vaner, som neglebidning, tvangshandlinger, rygning, alkohol og stoffer


Mindre børn - fra ca. 8 år har ofte stor glæde af hypose i forhold til forskellige former for angst, men også her manglende selvtillid, tristhed o.l.

 

Hypnose er græsk og betyder " Søvn". Men man sover ikke i en hypnose.

I en hypnose, er man i en dejlig afslappet fysisk tilstand. Sanserne stilles så skarp på hypnotisørens stemme, at der åbnes til underbevidstheden. Og det er i underbevidstheden, at de terapeutiske forandringer kan ske.

Børn og hypnose

Hypnose er rigtig effektiv til at hjælpe børn med de problemstillinger som de oplever i løbet af deres dag. Det kan være lige fra en enkelt fobi, til:

 

panisk angst for hund

 tordenvejr 

sove selv 

hjemve

ser mennesker, der ikke er synlige for andre

 social angst

præstations-angst

koncentrationsbesvær

manglende selvtillid

angst for døden 

 

.....eller bare ondt i maven for at gå i skole m.f.

 

Uanset omfang af problemstilling, så fylder disse negative følelser meget og får ofte langt større negativ indflydelse på barnet end blot de enkelte hændelser, hvor barnet blive konfronteret med problemet. Er et barn angst for hunde, så tænker vi ofte, at det er jo ikke så slem, for vi kan jo blot prøve at undgå hunde. Men barnet ved godt, at det måske kan møde en hund på vej til og fra skole, eller en kammerat har hund og derfor altid må sige nej til at lege der. Og angsten gør ofte at barnet er så nervøs for at blive inviteret til fødselsdag, for den første tanke er angsten om der nu er en hund til fødselsdag. Så angst for hunde, fylder gennem hele dagen i et barns tanker. Det tager på energien og koncentrationen.

 


Læs hvordan det er gået Benjamin efter han fik hypnose mod angst for hunde her. Eller læs omkring Sofies oplevelse her:

Bevidsthed og underbevidsthed

I vores underbevidsthed gemmer vi alt det vi har oplevet gennem livet – det gode og det mindre gode. Noget husker vi hurtigt, andet har vi helt fortrængt. De fleste af os kender sikkert den situation, hvor man taler med en om f.eks. en film og en bestemt skuespiller – men man kan ikke lige komme i tanke om navnet, selvom man udmærket godt ved, at man ved det. Men så nogle timer eller dage senere, dukker navnet lige pludselig op. Underbevidstheden har arbejdet på det og finder det frem.

 

Vi kan sammenligne bevidstheden og underbevidstheden med en computer. Når du skriver noget på tastaturet, så er dig med din bevidsthed, der bestemmer,  hvad du vil skrive. Faktisk er det dig der via tastaturet bestemmer hvad computeren skal lave.

 

Når du er færdig med at lave det du vil, så gemmes det på harddisken. Harddisken kan du næsten sammenligne med din underbevidsthed, der gemmer på alt det du har oplevet.. gode som mindre gode følelser/situationer.

 

Når en harddisk er fyldt på, så bliver computeren langsom. Eller går helt i står.  Her vil du vælge at rense ud i harddisken og vælge at køre videre med de programmer og filer du gerne vil bruge.

Det er også det, der sker med vores krop. Når vi oplever noget, hvor negative følelser fylder meget, så bliver vores "krop" fyldt op og vores krop siger fra i form af symptomer som f.eks. en depression, angst eller andre udfordringer. Med de symptomer fortæller kroppen dig, at den ikke kan gemme mere. Den er fyldt op og at den trænger til at blive ”renset”.

 

 

Og det at rense ud i kroppens "harddisk". Det at arbejde med de negative følelser, som forhindre dig i at have det godt. Det er det hypnosen er så effektiv til. Samtidig er den effektiv til at styrke ens selvtillid og styrke en i det, man gerne vil.

 

 Det der er sket i fortiden, kan ikke ændres eller glemmes, men man kan ændre på det, således at man ikke påvirkes negativt af det mere.

Påvirkning af underbevidstheden
 

Vær opmærksom på din tanker,

for de bliver til dine ord

Vær opmærksom på dine ord,

for de bliver til dine handlinger

Vær opmærksom på dine handlinger,

for det bliver til dine vaner

Postiv påvirkning

En positiv oplevelse er, når du f.eks. i en længere periode eller gennem hele livet har fået at vide, at du er elsket og god. Så er din underbevidsthed allerede påvirket så meget, at du selv er overbevist om, at du er elsket og god.

 

Den samme positive påvirkning har du selv ydet, da du f.eks. lærte at cykle. Husker du den første gang? Hænderne op på styret, det ene ben på pedalen sætte af. Måske vælter du – måske kørte du ind i et eller andet, men du ville lære at cykle, så op på den igen og igen. Og til sidst lykkedes det …og i dag sætter du dig op på en cykel og cykler uden at tænke over det.

Negativ påvirkning

Den negative påvirkning er når du gennem lang tid får at vide, at du ikke dur til noget. Så overbevises din underbevidsthed om det, og du får mindre selvværd og manglende selvtillid.

 

En anden negative påvirkning kan være en hændelse. F.eks. du engang fik skæld ud derhjemme og du måske havde råbt og skreget så højt, at du fik hovedpine af det. Det husker kroppen, og når du så får skæld ud igen, så kommer hovedpinen, som gentagne gange dukker frem, når du står i samme eller lignende situation, som får dig til at føle den samme følelse, som dengang. Det kaldes ”sneboldeffekten.  

Om selve hypnose-behandling

At være i hypnose er som at være i en dejlig afslappelse, hvor det eneste du koncentrer dig om at gøre, er at lytte til min stemme.  Du kan huske alt efter hypnosen og genfortælle det hele.

 

 Men at komme i hypnose og påvirke underbevidstheden kan kun foregå i et samarbejde mellem dig og mig. Jeg kan guide dig ind i hypnosen, men det er dig, der skal blive bevidst om at slappe af og følge mine instrukser. Det er også kun dig, der kan fortælle mig om dine følelser – jeg kan kun se dine reaktioner, men du skal fortælle mig, hvordan du har det.

 

Vi har samme mål – nemlig at du skal få det bedre.

Det gælder om at finde roen, så du kan håndtere den udfordring, der forhindre dig i at have det som du gerne vil.

Det gælder om, at du får:

Kontrol over din krop, tanker og følelser.

 

Jeg kan ikke gøre noget i hypnosen, der strider mod dine egne overbevisninger. 

 

Jeg vejleder dig i hvordan du skal bruge en lydfil. Lydfilen kan du finde/downloade hvis du kigger her på hjemmesiden under behandlinger og vælger lydfilen. For at opnår det ønskede resultat af behandlingerne er det vigtigt, at du dagligt lytter til denne fil 2 gang om dagen. Den varer i ca. 12 minutter.

 

Hvor mange behandlinger, du skal forvente at have afhænger af, hvad vi skal arbejde med. Men de fleste klarer sig med 2-4 behandlinger. 

 

 

Den første behandling varer i ca. 2 timer. De følgende gang ca. 1 ½ - 2 timer.

 

Jeg vil glæde mig til at hjælpe dig med at få det bedre

De bedste hilsner 

Dorte 

"Peter har overhovedet ingen ticks mere, det er super befriende både for ham og os andre."

Læs mere
bottom of page